Er zijn wel gaming cafés in Nederland.

Er zijn wel gaming café’s in Nederland.

Ik zag zojuist op Nu.nl het volgende artikel: “Online gamen is niet cool”. En weet je wat, Nolan Bushnell heeft gelijk. Online gamen is niet zo cool! Net zoals een festival op TV zien niet zo cool is, als er echt zijn. Het feit dat er andere mensen zijn versterkt de beleving. Zijn vergelijking met een kroeg is ook echt spot-on.Roblox HackBigo Live Beans HackYUGIOH DUEL LINKS HACKPokemon Duel HackRoblox HackPixel Gun 3d HackGrowtopia HackClash Royale Hackmy cafe recipes stories hackMobile Legends HackMobile Strike Hack

Evenementen zoals Campzone en LAN-party’s zijn wel echt cool, maar zijn ontzettend gebrandmerkt met het woord “NERD!”

Gamen worden leuker als je het niet alleen doet. Zo moet ik ook zeggen dat ik meerdere kleine LAN-party’s heb bijgewoond en georganiseerd met vrienden. Dit was gewoon echt leuk omdat iedereen mee wilde doen bij alle games. Het maakt opeens niet meer uit of je het wel of niet kunt, je leert het wel gaande weg. En geloof me er is niet grappiger als een vriendin van je eindelijk leert hoe ze een wapen op moet pakken en vervolgens in Halo 3 je op eens verrast met een “Gravity Hammer” (waar gebeurd dit trouwens) en jij zonder munitie niets anders kan doen dat de hamer vol vangen en ze daarmee de game voor haar team wint. Godver wat werd ik uitgelachen toen zeg… au au au..

Bushnell ziet iets dat ik ook zie met zijn “gaming restaurants”.

Bushnell heeft ook gelijk dat het 20 jaar vooruit is en daarom gaan zijn ketens niet direct een heel groot succes zijn. Ik zou om eerlijk te zijn eerder starten met een café formule. Vergelijk het een beetje met een Pool Café, je gaat gewoon gezellig met wat vrienden iets anders doen dan het normale kansloze zuipen en je gaat gewoon lekker gamen en daarna ga je uit. Maar om eerlijk te zijn denk ik niet dat de markt hier nu, op dit moment, klaar voor is in Nederland. De Nederlandse overheid is er nog niet over uit of gamen nou schadelijk voor jeugd is of niet (mijn inziens is het net zo schadelijk als voetballen) en blijft dus negatieve signalen afgeven aan de wereld. Maar dat is een hele andere discussie.

Ik denk dat gamen inderdaad socialer moet worden gemaakt. Ik zou willen dat ik de kapitaal kracht om zo’n Gaming café te starten. Misschien in de toekomst!