Afgelopen weekend is iedere supporter van PSV een illusie armer geworden, een nieuw landskampioenschap zit er echt niet meer in. Jammer, uit huilen, op naar volgend seizoen. Ondanks de slechte periode periode die startte na het gelijkspel tegen Sparta in ons eigen stadion, werd wat ik al een twee seizoenen roep ongelofelijk duidelijk. PSV mist scorend vermogen. De kansen zijn er, de aanvoer naar het doelgebied is ontzettend groot. Maar voor het eindstation, stopt de PSV-trein. Reis was een speler die met die toevoer beter raad weet dan bijvoorbeeld Koevermans en Toivonnen. Ola is overigens meer een speler voor de linie er achter een goede schakel tussen het middenveld en de spits van PSV. Ik denk dat dit volgend seizoen wel duidelijk gaat worden.

Dan de transfers voor volgend seizoen…. en Marcellis :'(

Afellay is, op zijn opvliegende karakter in moeilijke wedstrijden na, klaar voor een volgende stap en zal dus, na jaren trouwe dienst, vertrekken. Om eerlijk te zijn heeft hij dit ook absoluut verdiend. Naar mijn mening zou het voor Dzsudzsák een goed plan zijn om zijn contract bij PSV te laten opwaarderen en nog 1 seizoen in Nederland te spelen. Hij kan namelijk nog beter worden door een jaartje als veteraan in de selectie te fungeren. Hij pakt te veel onnodige kaarten. Hij kan misschien volgend jaar een gelijke rol vervullen aan die van Lazovic, een speler waar andere spelers uit oost europa tegen op kijken. Hierdoor zal hij denk ik een nog completere speler worden en minder kaarten gaan pakken.

Dan, de meest pijnlijke transfer voor mij als PSVer… die van Marcellis. Een, zo niet de meest, talentvolle mandekker op de Nederlandse velden. Maar zoals Werner (mijn broer) mij netjes wist uit te leggen, is Dirk op dit moment net iets te traag voor het spel van PSV op dit moment. Marcellis zoekt zijn positie goed op, pakt relatief weinig kaarten, maar is minder sterk in de opbouw en tel daar het gebrek aan lengte en snelheid bij op en ik begrijp de keuze van Rutten om hem maar zelden op te stellen.

Toch vind ik dat PSV, onze Dirk moet proberen te behouden en hem zo de kans te geven om te groeien in bijvoorbeeld de opbouw. Deze kans krijgt hij nu helemaal niet. Wat mij ontzettend frustrerend lijkt voor een speler die zo talentvol is. Ik begrijp waarom hij een andere club gaat zoeken, maar het klopt simpelweg niet 🙁