Waar de afgelopen jaren Sociale media sceptisch werden ontvangen, zal 2011 de definitieve acceptatie van sociale media brengen. Maar nu is de vraag, hoe werk je met Facebook, Twitter, Linkedin, Hyves etc.? Daarbij komt ook nog eens dat je bijna al deze netwerken ook via verschillende aparaten gaat invoeren. Tel daar ook nog eens bij op dat Facebook, Hyves, Linkedin en Twitter ook nog eens ieder zijn eigen publiek heeft (er is natuurlijk altijd overlap maar dat is een andere discussie).

Omdat er zo veel verschillende netwerken worden gebruikt is het een uitdaging om je sociale media bijgewerkt te houden.

Voor mij dus de volgende uitdaging, bouw een zo compleet mogelijk pakket aan applicaties dat platform onafhankelijk kan werkt en alle belangrijke sociale netwerken omvat. Vervolgens wil ik deze sociale media ook aan een website koppelen zodat de (op WordPress gebaseerde) website het centrale punt is waar alle social media uitingen terug te vinden zijn. Een mooie uitdaging lijkt me zo.

Stap 1: Het versimpelen van het plaatsen van updates op Facebook, Google Buzz en Twitter

Mijn advies: Tweetdeck! De reden dat ik hier niet spreek over bijvoorbeeld Seesmic of Netvibes is dat ik deze applicatie of te complex vind qua optie of niet cross platform genoeg. Tweetdeck maakt je social media dashboard 100% systeem onafhankelijk met haar iPhone, iPad, Android en Google Chrome applicaties. Met name door de Chrome addon wordt dit systeem compleet OS onafhankelijk. Of je nu Windows, Linux of Mac OSx draait. Je kunt altijd Tweetdeck gebruiken. Wanneer je een Tweetdeck account aanmaakt wordt het helemaal gemakkelijk om je social media te synchroniseren. Je hoeft dan maar eenmalig een Tweetdeck account aan te maken en dan slaat deze account alle andere account op.

Tweetdeck heeft dus ook mobiele applicaties waardoor je altijd en overal gemakkelijk je social media kunt inzien en bijwerken.

Stap 2:  Integratie in een website

Binnenkort laat ik hier meer over weten want ik ben simpelweg nog niet vergenoeg om hier een goed advies over te kunnen geven. Je kunt hier binnenkort meer lezen!