Android voor telefoons is 100% geslaagd, maar tablets blijven achter.

Vaak heb ik me afgevraagd waarom dit het geval is, Android Honeycomb is namelijk een prima tablet OS maar mist op dit moment de software om het tot een groot succes te maken. De userbase van Android tablets is simpelweg minder interessant om voor te ontwikkelen dan voor voor de iPad. Natuurlijk kun je in (sinds kort) Google Play voldoende opgeblazen telefoon apps vinden en deze werken prima. maar ze maken geen gebruik van het scherm oppervlak en de form factor van een tablet en dat is jammer. Tel daarbij op dat ICS nog maar door een heel beperkt hoeveelheid apparaten wordt gebruikt en er nog twee andere Android versies mainstream zijn en je begrijpt ineens waar nog maar weinig developpers echt voor Android tablets aan het ontwikkelen zijn.Android vs iOSx adoptie/update curve

@ Alle tablet & telefoon fabrikanten: Jullie eigen smaakjes, smaken niet!

Ik heb mijn HTC Sensation al geroot om zodra de garantie op mijn toestel een custom rom op mijn toestel te zetten en omdat ik benieuwd ben of de nieuwe Sense skin iets gaat toevoegen, waar ik bang voor ben. Mijn Samsung Galaxy Tab 10.1 zou binnenkort ook een update moeten krijgen naar Android 4 maar als het nog lang duurt root ik de Tab ook en mik ik er een stock ICS rom op want om heel eerlijk te zijn voeg TouchWiz ook bar weinig toe aan Honeycomb. Voorzowel HTC Sense als Samsung’s Touchwiz geldt dat het Android meer de apparaten meer belast dan dat het toevoegt en dat is gewoon jammer, zo niet slecht te noemen.

Het gevolg van deze update onzin is dat Android wellicht binnenkort klappen gaat krijgen.

Er vanaf einde Q2 komt er namelijk een derde systeem op de markt en deze heeft PC roots. Microsoft zal namelijk Windows 8 op de markt gaan brengen en naar alle waarschijnlijkheid zal deze versie van Windows een platform zijn voor desktops, laptops, tablets en telefoons. Android zal de update problemen voor versie 5 echt opgelost moeten hebben anders gaan ze pijn krijgen van die ‘super’ platform van Microsoft. Apple zit dit punt ook aankomen en is daarom met Mountain Lion  (OSx 10.8) ook OSx en iOSx aan het verenigen. Kortom wil Google met Android de markt behouden zal bij de les moeten blijven.

Google heeft in HTC, Samsung & Sony hele sterke partners.

Dit update probleem moet dus goed opgelost kunnen worden, nu moet Google het alleen nog maar doen!