Gisteren heb ik naar een deel van de Nokia Lumia 920 en 820 presentatie zitten kijken, en ik maak er geen geheim van dat ik veel verwacht van deze apparaten. Nokia bouwkwaliteit met geweldige software, wie wil zoiets nu niet? De Nokia Lumia 900 was al een goed apparaat en was, samen met haar oudere zusje de Lumia 800, de eerste echte Windows Phone vlaggeschepen. Windows Phone heeft op het moment wellicht nog geen groot marktaandeel, maar dat gaat groeien. Er zijn namelijk nogal wat mensen die terug verlangen naar hun oude trouwe Nokia, die nauwelijks kapot ging.

Google negeert  Windows Phone tot op heden helemaal en hiermee gaat het uiteindelijk marktaandeel op de mobiele zoekmarkt verliezen. Bing is namelijk geen slechte zoekmachine! Het is zelfs een hele goede zoekmachine en die gaan mensen merken. Windows Phone wordt bedrijfsmatig ook steeds vaker aangeboden vanwege de volledige Office integratie. Google Docs gaat dit op termijn ook voelen. Cloudstorage is voor Windows Phone op dit moment nog puur voor Skydrive, maar Dropbox is al via omwegen te bereiken via een App en er komt ongetwijfeld een officiële app aan. Google Drive? Nog niets van gehoord.

Microsoft daarentegen is wel beschikbaar op alle andere platformen, die hebben geleerd van hun eigen verleden! Ze hebben in het verleden namelijk meerdere platforms genegeerd en dat heeft ze uiteindelijk een achterstand opgeleverd. Google kan een vergelijkbare deuk gaan oplopen door het platform te negeren.