oeteldonk loat oe zweveHet zit er weer op, tranen hebben gevloeid. Een week lang los in Oeteldonk. Gelukkig hoeven we de komende carnaval niet langer dan een jaar te wachten.

Deze carnaval is bijzonder voor me. Voor de eerste keer sinds jaren was ik weer vrijgezel, en voor de buitentaanders / noorderlingen / buitenlanders dat betekende niet dat ik overal mijn tong of wat anders in probeerde te steken. Een andere reden dat dit een bijzondere carnaval was, is het feit dat dit mijn laatste carnaval als een twintiger is.

“Ik had verwacht dat ik het zwaarder zou hebben met de Oeteldonkse gebruiken.”

Waar ik wel echt blij mee ben is dat ik me echt elke dag weer top voelde. Tussen 11.11 en 14.11 was ik altijd wel weer te vinden bij ‘t Paultje om een start te maken. Een dag starten met een heerlijke “BrewDog Dead Pony Club” (bijnaam: ‘n Kadaver) is een heerlijke manier om jezelf weer aan bier te laten wennen of om je palet te reinigen van alle gore Heineken, Amstel of andere suikerwaters. Ik had verwacht dat ik het zwaarder zou hebben met de Oeteldonkse gebruiken, maar door soms goed bier tussendoor te pakken word alles gemakkelijker.

Het einde van de invasie, maakt het feest compleet.

Wat ik echt zo leuk vind aan carnaval is dat mensen open zijn, zeker diegene die gene die al op vrijdag beginnen en op maandag en dinsdag nog steeds bezig zijn. Ze zijn moe, ze hebben de meeste irritante dag overwonnen met agressieve, zich misdragende noorderlingen. Het durp kleur dan echt rood-wit-geel en alle Oeteldonkers zijn blij met deze bevrijding.

Mocht je ooit vanuit het Noorden afdalen naar Oeteldonk, doe jezelf en ons een lol en laat je opleiden door een Oeteldonker en denk niet dat je weet wat carnaval in Oeteldonk is!