Soms is het beter om alles even af te sluiten. Ik doe dit vandaag op mijn blog. Mijn oude artikelen heb ik in stuk voor stuk gearchiveerd. Dit is dus het nieuwe begin van HerveMaas.nl. Ik ga me op mijn blog concentreren op mijzelf. Waarom, hoe en wat ervaar ik.

‘Waarom’ doe ik wat ik doe?

Tot op heden gaf ik mijn leven op een hele organische, maar onbewuste manier richting. Zaken kwamen me niet aanwaaien, maar ik kwam er min of meer per ongeluk bij terecht. Ik besef me steeds beter dat deze zaken op mijn pad kwamen door mijn keuzes die ik op een ander moment maakte. Tevens op een organische natuurlijk manier. Hier is op zich niet veel mis mee, maar er zit geen doel achter. Op deze blog, ga je binnenkort dus mijn openbare doel vinden. Zodra ik het geformuleerd heb, bepaal ik op het openbaar mag zijn (natuurlijk heb ik mijn privé doelen).

Hoe doe ik wat ik doe?

Over ‘hoe’ ga ik ook schrijven. Waarschijnlijk vaker dan ‘waarom’ dit zijn de dingen die jij ook kunt doen, als het je interesseert. interesseert het je niet, dan moet je er vooral niks mee doen want dan heeft het geen waarde voor je. Maar ik ga How-to’s schrijven over kennis en vaardigheden die ik bezit of heb geleerd.

Wat doe ik?

Er gaan ook ‘wat’ stukken komen. Dit kunnen product reviews zijn, of ervaringen die ik wil delen. De opbouw van mijn blog gaan er toe leiden dat mijn blog erg divers wordt qua onderwerpen. De verbindende factor is ‘waarom’, ‘hoe’ en ‘wat’ zijn hier aan gebonden. Deze blog kan uiteindelijk iets van waarde voor iedereen hebben. In de tussentijd ga ik leren om mijn ervaringen over te dragen in tekst. Ik ga ook leren om beter met jou te communiceren via deze blog.

Ik nodig je dan ook uit om te reageren op mijn schrijfsels wanneer je een vraag hebt, me wilt corrigeren of gewoon een gesprek aan wilt gaan over het antwoord.