Toen Windows 8 uit kwam was ik enthousiast. Toen 8.1 uitkwam nog meer, hoewel het start menu in eerste instantie erg wennen was, misschien wat te, zag ik er wel de voordelen van. Zeker wanneer je met aanraakgevoelige schermen werkt. Op desktop was het niet vreselijk, maar wel wat minder dan het alom bekende Windows startmenu. Voor tablets vind ik nog steeds heerlijk werken. Maar Microsoft had zich moeten realiseren dat de meeste windows gebruikers geen touchscreen bij hun windows apparaat hebben en dus was dit wel een achteruitgang te nomen. Voor desktop- en tablet-gebruikers is Windows 10 een droom!

Echt waar, Windows 10 is de beste Windows tot nu toe.

Ik werk dit bericht nu uit op mijn Samsung Ativ Tab 3 in desktop modus, omdat ik een toetsen gekoppeld heb. Maar zodra ik de tablet oppak, druk ik het notificatie center open en zet ik de tablet in tabletmodus. Twee handelingen en klaar. Het valt me sowieso op dat veel zaken in Windows in twee handelingen te doen zijn en daar houdt ik wel van.

Windows 10 is om te werken en te spelen!

Het beste van twee werelden is niet alleen het geval bij desktop en tablets, maar ook wat betreft werk en vrije tijd. De afgelopen maanden ben ik fan geworden van OneNote als notitie app en door de diepe integratie van OneNote in Windows 10 wordt dit nog makkelijker. Binnen seconden ben ik met mijn stylus aan het schetsen en verstuur ik het direct.

Het streamen van Xbox One naar mijn tablet heb ik nog niet getest. Maar naar mijn Desktop wel en dat is wel erg lekker. Zeker omdat de Xbox in de huiskamer staat en mijn PC op de slaapkamer staat heb ik nu twee plekken om te kunnen ontspannen. Zonder dat ik mijn lieve vriendin in de weg zit, het geeft ons in elk geval veel meer vrijheid.

De visie van Microsoft ten opzichte van Windows staat mijn aan.

Microsoft kiest voor een strategie met Windows waardoor het lijkt alsof Windows overal is. Zelfs al heb je apparaten met iOS of Android, dan speelt Windows nog steeds lief samen. Wat de andere kant op vaak niet zo is!

Overigens is niet alles positief, maar ik wil nog even een patch afwachten. Daarnaast ben ik het ook helemaal niet eens met de manier waarop data wordt verzamelt door Microsoft. Ik ben dit aan het uitzoeken en ga er maar van uit dat ik nog een post ga schrijven met een manier om zo min mogelijk functionaliteit in te leveren en toch je persoonlijke gegevens zo veilig mogelijk te houden.

Wat vindt jij van Windows 10 of heb je vragen over mijn ervaringen? Stel ze in de comments! Ik ben erg benieuwd en ik zal je altijd beantwoorden!