Ik wil meer waarde creëren, dan ik verdien.

Het hoort bij mij, ik geef weinig om geld. Waar ik veel om geef is toegevoegde waarde. Geld hoef ik niet veel van te hebben. Het is niet iets dat ik na jaag. Het is een middel tot een doel. Dit doel is om een waardevol leven te leiden. Mijn mening is dat bijna niemand die waarde toevoegt aan de wereld het geld krijgt dat die persoon verdiend, enkele uitzonderingen daar gelaten, krijgt iedereen minder.

Nee, de belangrijke dingen in ons leven worden doorgaans niet in geld gewaardeerd. Maar meestal met een blozend gezicht, of een vriendelijke glimlach. De besten onder ons geven hun waarde weg en verwachten er niets voor terug. Zij zijn diegene die voor ons zorgen, ons helpen en inspireren. Diegene die ons helpen leren, ontwikkelen en groeien. Het zijn de mensen die ons zonder verontschuldiging een schop onder onze kont geven wanneer we dat nodig hebben.

Ik probeer zo’n persoon te zijn. Ik wil iemand zijn die meer waarde toevoegt, dan die verdient.

Hoe ik dit doe zal in mijn leven nog vele malen veranderen. Op dit moment is het door een consultant te zijn op het gebied van digitale marketing. Over een tijdje zal dit zijn door weer te gaan ondernemen en door te bouwen.

Ik wil mezelf en anderen weer laten dromen.

Mijn partner helpt mij hier al enorm mee door haar droom, in haar woorden “haar hartewens”, na te jagen. Ik doe dit ook, alleen weet ik nog niet zo goed wat mijn hartewens is.

Bouwen, leren, groei en ontwikkeling de kern is van de manier waarop ik waarde wil creëren. Ik vraag mezelf alleen af, hoe dicht ik het bij deze kern moet laten. Want wanneer ik dit zelf terug lees, denk ik dat ik het onderwijssysteem in moet. Maar dat ambieer ik dus totaal niet.

Een persoon die gedijt in een systeem dat jonge mensen vertelt wat ze moeten leren, ben ik niet. Het businessmodel ophangen aan arbitraire tests, die gemaakt zijn om kinderen zo snel mogelijk te classificeren, vind ik geen goed idee. Dat voegt namelijk geen waarde toe, dat doet afbreuk aan de potentie van de persoon.

Mocht jij hier iets aan toe willen voegen, of heb je suggesties laat het me weten in de comments.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.