Wie is Hervé Maas? Als ik mezelf in steekwoorden moet beschrijven is het alsvolgt:

  • Tech Junkie
  • Vernieuwend
  • Uitgesproken
  • Early adopter
  • Creatief
  • Ondernemer
  • Ontwikkelaar

Ik kan er nog een groot aantal steekwoorden aan toevoegen, maar wat betreft de hoofdpunten dekt dit wel de lading.

Mijn HBO opleiding

Toen ik van de HAVO kwam ben ik eigenlijk direct doorgegaan met een vervolg opleiding. Ik heb toen gekozen voor Elektro Techniek. Alhoewel ik een passie heb voor elektronica en techniek merkte ik al snel dat ik, op dat moment, niet het geduld of secuur genoeg was om deze opleiding tot een goed einde te brengen. Na een half jaartje bij Com4 Computers te hebben verkocht merkte ik dat ik graag wat bezig wilde zijn met sales en marketing.

Toen heb ik gekozen voor de opleiding SB&RM. Deze heb ik in eerste instantie gevolgd in ‘s-Hertogenbosch bij Avans Hogescholen, maar vanwege het feit dat deze opleiding echt een retail focus had en ik meer een small business focus bezat ben ik overgestapt naar de opleiding van Fontys Hogescholen te Eindhoven, die ik met een minor Internet Marketing heb afgerond in 2010.

Werkervaring

Ik heb al vanaf mijn 15e een bijbaan in verschillende functies, echter vanaf het half jaar full time sales bij Com4 computers ben ik echt stappen gaan maken. In 2004 ben ik als part-time verkoper aan de slag gegaan bij TforTelecom waar ik mijn passie en kennis van consumenten elektronica heb kunnen inzetten om voor mijn klanten het beste abonnement met een passende telefoon te kunnen koppelen. In deze tijd heb ik mijn visie op de ontwikkeling van de PC & GSM markt ook enigszins ontwikkelt en tot op heden lijken de grote lijnen van deze visie ook uit te komen.

Na mijn tijd bij TforTelecom (ruim 4 jaar) ben ik part-time aan de slag gegaan bij Dynabyte waar ik mijn collegae aanzienlijk heb geholpen met hun verkooptechniek. Ik was in die periode immers niet meer de jongen die alles waar stroom door vloeide kon repareren of uitleggen. Maar ook die gast die alles op deze fronten verpatste en zelden klachten kreeg over zijn verkopen. In deze periode hebben mijn shopmanager en ik het filiaal te ‘s-Hertogenbosch tot één van de beste van Nederland weten te krijgen.

Tegelijk met de start van van mijn werk bij Dynabyte ben ik als student assistent bij Fontys aan het werk gegaan, waar ik op een gegeven moment, een 30-tal kleine MKBers en ZZPers ben gaan begeleiden met hun internet Marketing beleid.

Op dit moment ben ik werkzaam bij Easy Internet Marketing (onderdeel van de Tribal Internet Groep) en als zelfstandig ondernemer.